visual background image

Dierendag & Kinderboekenweek 2022

.

Dierendag en Kinderboekenweek 2022

Dieren in de Bijbel

Dieren zijn altijd belangrijk. Maar op Dierendag helemaal! In de Bijbel komen ook veel dieren voor. Laat kinderen in de middenbouw kennismaken met een aantal van deze dieren via dit werkboekje. Leuke werkvormen voor leerlingen in de middenbouw. Puzzelen, tekenen en meer! Met bij elke opdracht een kort verhaaltje over het dier in de Bijbel. Werkboekje voor groep 3,4 en 5 voor Dierendag.

Download het werkboekje

Werkboekje

Katern Hoe mooi is de aarde?

Met kinderen nadenken over duurzaamheid gaat niet alleen over wat je wel of niet mag doen. Het begint met verwondering en waardering van de aarde waarop we leven. Daarom gaan kinderen met deze lessuggesties op zoek naar het mooie van de aarde. En ze bedenken wat zij zelf kunnen doen om de aarde te beschermen.

U kunt dit materiaal gebruiken voor een complete les over duurzaamheid. Maar het is ook heel goed mogelijk om er losse ideeën uit te halen. Het materiaal is verdeeld in onderbouw (groep 1 t/m 3), middenbouw (groep 4 t/m 6) en bovenbouw (groep 7-8). De ideeën zijn deels afkomstig uit de methodes Trefwoord, Kind op Maandag en Hemel en Aarde.

Download het katern


Proefles Boeddhisme Vrij worden

Dinsdag 4 oktober is het dierendag. Wereldwijd wordt op deze dag extra aandacht besteed aan de dieren. Dieren spelen een belangrijke rol in ons leven. Ook in veel godsdiensten hebben dieren een belangrijke rol. Ter gelegenheid van Dierendag bieden wij een gratis proefles aan over het Boeddhisme: Vrij worden. Inclusief het verhaal ‘Vier koeien’ uit Wereld zonder tranen. 

Download de proefles

Werkboekje

Op de hoogte blijven van gratis materialen en nieuwe uitgaven van Kwintessens?
Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

© Copyright 2023 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo