Vraagkaarten Durf te vragen

Auteur(s): Trefwoord-redactie
Type product: spelmateriaal

Kaartenset met vragen over het leven. Een leuk spel voor tijdens een les levensbeschouwing, of als u een momentje over heeft tussen de lessen! 

Het spel bevat 25 kaarten voor kinderen van 5-8 jaar en 25 kaarten voor kinderen van 9-12 jaar.

Ontwikkeld ter ere van 25 jaar Trefwoord.

Bekijk hier de handleiding met extra speltips.

€ 8,95
Op voorraad
Bestelnummer
0942

Gegevens

Aan de slag met Durf te vragen

Met de methode Trefwoord werkt u aan levensbeschouwing. Onder andere door het vertellen van verhalen uit oude bronnen en verhalen die aansluiten bij de leefwereld van kinderen. Maar ook door het stellen van vragen en daarover met elkaar in gesprek te gaan.

Levensbeschouwing, kijken naar het leven, vraagt letterlijk om een blik naar de wereld om ons heen: de maatschappij. Om daar vervolgens met elkaar over na te denken en vragen bij te stellen. Door kinderen al op school te leren om (levensbeschouwelijke) vragen te stellen, worden ze voorbereid op hun latere leven. Er wordt van ze gevraagd om kritisch na te denken over wat belangrijk is in het leven en hierover met anderen in gesprek te gaan. Omdat wij dat als Trefwoordredactie een heel belangrijke vaardigheid vinden, is ‘durf te vragen’ ook het motto voor de komende tijd.

Met het spel Durf te vragen! heeft u vragen in handen om het levensbeschouwelijke gesprek mee op gang te brengen: 25 voor de onderbouw en 25 voor de midden/bovenbouw. Hiermee kunt u de kinderen uitnodigen om na te denken over vragen waarop soms niet meteen een antwoord is. Of vragen die verschillende antwoorden kunnen hebben en geen goed of fout kennen. Het verkennen van dit soort vragen en het proeven van de antwoorden is een mooie manier om bezig te zijn met levensbeschouwing.

Natuurlijk zal de aard van het gesprek per leeftijd van de kinderen erg verschillen. Maar onderschat kinderen niet: ze hebben vaak een verrassende en wijze kijk op dingen. We hopen dat dit spel u mooie gesprekken met kinderen oplevert!

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 0942
Auteur(s) Trefwoord-redactie
Illustrator(en) Katja Schellekens (onderbouw)
Verschijningsjaar 2019
Type product spelmateriaal
Gekoppeld aan methode Trefwoord
Leeftijd bovenbouw, middenbouw, onderbouw

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo
© Copyright 2022 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo