Bijna jarig - gedichten en gedachten

Auteur(s): Jos van Hest en Bette Westera
Type product: geschenk
Download product
Om dit digitale product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn op een persoonlijk account in deze webwinkel. Indien u nog geen account heeft, moet u eerst een account aanmaken. Na afronding van de bestelling vindt u in uw account een Zip-bestand dat u kunt downloaden naar uw pc.

Gedichten en gedachten voor elke gelegenheid. De gedichten blijven in je gedachten door verrassende wendingen en inzichten. Leuk om samen met de klas over na te denken!

 

Inkijkexemplaar
€ 4,50
Op voorraad
Bestelnummer
4987
  • Vanaf 10 exemplaren € 4,28
  • Vanaf 30 exemplaren € 4,05

Gegevens

Al (bijna) twintig jaar schrijven Bette Westera en Jos van Hest prachtige gedichten voor de methode Hemel en Aarde. De rubriek waarin ze staan heet Gedichten en gedachten en dat is niet voor niets. De gedichten blijven in je gedachten door de verrassende wendingen en inzichten. De auteurs delen in dit boekje hun mooiste en meest geliefde gedichten. Daarnaast zijn er drie extra gedichten opgenomen.

De extra gedichten zijn geschreven door Liesbeth van ‘t Hof, Erik Renkema en Mirjam Wolters. Zij waren met deze gedichten de winnaars van onze wedstrijd. De mooie illustraties zijn van Jenny Lindhout. Het is een selectie uit de covers die ze al vele jaren voor Hemel en Aarde maakt.

Recensietekst NBD Biblion

Twintig van de in totaal 23 gedichten en gedachten in dit kleine bundeltje zijn geschreven door de bekende auteurs Jos van Hest en de veelvuldig bekroonde dichteres Bette Westera. De drie overige gedichten zijn afkomstig van evenzovele winnaars van een uitgeschreven dichtwedstrijd. De teksten zijn afkomstig uit de bijna twintig jaar bestaande methode 'Hemel en Aarde', een methode voor godsdienst en levensbeschouwing voor de basisschool. De titel is afkomstig van het eerste gedicht uit het bundeltje.

Er komen diverse onderwerpen aan bod zoals geboorte, verdraagzaamheid, zelfstandig worden en loslaten en uiteraard jarig zijn. De kleurenillustraties passen goed bij de verwondering die uit de gedichten spreekt en geven een eigen draai aan de inhoud. De illustraties zijn een selectie van voorkanten van de hierboven genoemde methode.

Boekje is in erg klein formaat (zakagenda) uitgegeven. De nauwelijks rijmende gedichten hadden letterlijk een groter podium verdiend. Het is geen hapklare poëzie. De gedichten nodigen
uit om je gedachten erover te laten gaan en erover te praten.

Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.
Kleine uitgave (16 cm).
Recensent: Ton Jansen

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 4987
Auteur(s) Jos van Hest en Bette Westera
Illustrator(en) Jenny Lindhout
Aantal pagina's 52
Verschijningsjaar 2020
Productuitvoering hardcover
Formaat 105x148
Type product geschenk
Gekoppeld aan methode Hemel en Aarde

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo