Bijbelverhalenwedstrijd

Wie is de Beste Bijbelverhalenverteller van Nederland?

 

 

Bekijk de filmpjes van de top 5 genomineerden


Juf Annerie

Vertelt het verhaal van Saulus

Meester Marvin

Vertelt het verhaal van Saulus


Juf Neline   *winnaar* 

Vertelt het verhaal van Bartimeüs

In het Nederlands Dagblad verscheen een interview met Neline: 

 'In het verhaal dat Jezus de blinde Bartimeüs weer laat zien, zeg ik niet dat het gebeurt. Maar ik laat mijn gezichtsuitdrukking spreken' 
Lees het hele interview.

Juf Tara

Vertelt het verhaal van Bartimeüs

Juf Romy

Vertelt het verhaal van Mozes

 

Uit het juryrapport

We hebben een brede variatie aan verhalenvertellers gezien! De één maakte gebruik van attributen tijdens het vertellen, de ander van een buikspreekpop en weer anderen gebruikten alleen hun stem en lichaam om het verhaal te vertellen. De mimiek in gezichten en de gebaren met handen maken de verhalen een feest om naar te luisteren en te kijken. 

Alle verhalenvertellers vertelden het verhaal uit het hoofd. Een mooie manier, omdat je zo direct contact hebt met je publiek. De filmpjes zijn opgenomen voor een klas en het is zo leuk om te zien hoe de kinderen reageren op de verhalen. Sommige kinderen stellen tussendoor vragen. Ook bijzonder om te horen dat er direct na afloop wordt gevraagd om ‘nog een verhaal’. En dat kinderen met meester en juf in gesprek gaan over het verhaal.   

We zagen ook dat een goed begin altijd aanwezig was, maar dat het afronden van een verhaal soms lastiger was: hoe zet je duidelijk en aansprekend een ‘punt’ achter je verhaal?. Tip voor alle leerkrachten: bedenk van tevoren je eindzin. Soms werd het begin van het verhaal gemarkeerd door het aansteken van een kaars. Een mooie afbakening van een Bijbelverhalenles.  

Wij waren heel blij met de inzendingen. We zagen leerkrachten van verschillende leeftijden die ook zelf plezier hadden in het verhalen vertellen. We hopen dat deze filmpjes andere leerkrachten inspireren.  

Over de inzending van Juf Neline:
Wat kan jij prachtig vertellen! Je kruipt helemaal in de rol van Bartimeus. Je gezichtsuitdrukkingen en mimiek passen goed bij het verhaal. Je hebt het verhaal op een prachtige, sterke manier verteld, heel prettig om naar te luisteren. 

 

 

 

© Copyright 2023 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo