Veertigdagentijd en Pasen 2023: Verander je mee?

Categorieën
Veertigdagentijd en Pasen 2023: Verander je mee?

Maak kennis met het veertigdagenproject 2023 voor kerk en kindernevendienst. Er kan van alles gebeuren: vrolijke dingen, maar ook dingen waar je verdrietig, bang of boos van wordt. Op weg naar Pasen vieren we dat niet alles hoeft te blijven zoals het is. God maakt een nieuw begin, en jij mag daarin meegaan. Verander je mee?

Het project van Kind op Zondag is in de eerste plaats gemaakt voor kinderen. Maar het is ook een project om met de hele gemeente aan te werken. De veertigdagentijd kan een periode zijn om na te denken over keuzes die we zelf maken: individueel, in onze familie, als kerk en in de wereld. Wat hebben wij voor ogen als we op weg gaan naar Pasen? En hoe geven we daar concreet vorm aan? De thema’s van de zondagen concentreren zich op verschillende delen van het overkoepelende thema. Zo krijgen jong en oud de kans om voor zichzelf en de omgeving te bedenken wat er anders zou kunnen – en wat daarvoor nodig is.

Kennismaken met het veertigdagenproject

In deze korte video maak je kennis met dit project. In de uitgebreide video neemt hoofdredacteur Erik Idema je mee door de verschillende zondagen en projectonderdelen van dit project. 

Bij het veertigdagenproject

De projectverbeelding van deze periode wordt gevormd door een groot projectboek (formaat A3). Er zijn ook werkboekjes gemaakt, waarmee de kinderen zelf aan de slag kunnen met de verhalen en thema’s van deze periode.