Kijk en beleef deel 40 – Jongens en meisjes

Er zijn nog geen reviews geplaatst bij dit product.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 17,50

Korte beschrijving

Jongens en meisjes zijn niet hetzelfde. Ze spelen vaak met typisch jongens- of meisjesdingen maar soms ook juist andersom. Verhaal over Ronja en Jannes die aan het spelen zijn. Prentenboek met tips en vragen voor het kringgesprek.

Productinformatie

Bestelnummer 0760
Auteur Celeste Snoek
Illustraties Anky Spoelstra
Formaat 21,5 x 24,5 cm
Aantal pagina's 24
Uitvoering Hardcover; Full colour
AVI-niveau -
Kijk en beleef deel 40 – Jongens en meisjes

Ronja krijgt een prinsessenkast. Ze helpt haar vader om de kast in elkaar te zetten en dat vindt ze super. Jannes mag van zijn moeder zijn babyzusje een schone luier omdoen. Op school kiest Ronja voor de constructiehoek en later wil Jannes in de huishoek. Gaat dat meteen goed? Aan het eind van die dag hebben Ronja en Jannes veel geleerd.

Serie Kijk en beleef
Jonge kinderen kunnen vaak nog moeilijk omgaan met hun emoties. Met de serie Kijk en beleef kun je hun sociaal-emotionele ontwikkeling op haast systematische wijze begeleiden. In elk boek komt een sociaal-emotioneel thema op herkenbare en toegankelijke wijze aan de orde. Ieder thema is uitgewerkt in de vorm van een kort verhaal en tien tekeningen. In een apart kader staan enkele startvragen die je in het kringgesprek kunt gebruiken. In de verhaaltjes spelen leeftijdsgenootjes de hoofdrol en over hún gedrag gaat het gesprek. Dat geeft kinderen in de kring de ruimte om zich vrij te uiten over de situaties in het boek. Je krijgt op deze manier veel informatie over hoe kinderen in de groep zich op sociaal-emotioneel gebied ontwikkelen.

Sterke punten Kijk en beleef:
- voor kinderen herkenbare thema’s ondersteund door foto’s en van echte kinderen
- geschikt voor het kringgesprek, speciale momenten of in kleine groepjes en individueel
- didactisch eenvoudig in te zetten: vragen staan steeds onder de tekst naast de paginagrote illustratie met tips voor activiteiten
- weinig voorbereidingstijd
- Kijk en beleef wordt samengesteld en besproken in een redactieteam dat bestaat uit leraren van de onderbouw van het primair onderwijs, auteurs, redacteuren en uitgever.

Abonnement of losse delen
Je kunt de prentenboeken uit de serie Kijk en beleef los kopen maar je kunt ook een abonnement nemen op de serie. Je ontvangt dan elk jaar vier nieuwe titels met een korting van ruim 20% per deeltje. Wil je een abonnement of meer informatie over een abonnement? Vul dan het contactformulier in met je vraag en mail dit naar onze abonnementenservice.

Kijk en beleef op het digibord
Een aantal delen uit de serie Kijk en beleef is gedigitaliseerd. Het verhaal uit het boekje wordt verteld aan de hand van illustraties. Heel handig voor op het digibord of voor gebruik in kleine groepjes achter de computer. De gedigitaliseerde deeltjes zijn voor gebruikers van Kijk en beleef gratis toegankelijk via www.klassetv.nl.

De filmpjes op KlasseTV zijn vrij toegankelijk. Je moet je wel registeren. Vink ‘gratis toegang tot de lespakketten’ aan voor toegang tot deze filmpjes.


Schrijf uw eigen review

U werkt aan review: Kijk en beleef deel 40 – Jongens en meisjes